Användning av kakor

Enligt lagen om elektronisk kommunikation så måste alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) få information om:

Den här policyn förklarar hur vi använder kakor (cookies) och din möjlighet att välja hur de ska användas.

Vad är kakor?

En kaka är en liten textfil som består av bokstäver och siffror som den webbplats du besöker sparar på din dator. Kakan fungerar som ett tekniskt stöd som på olika sätt underlättar din användning av webbplatsen. Kakorna på vår webbplats skickas från våra, eller våra partners, webbserver och sparas på din enhet på olika sätt beroende på vad det är för typ av kaka.

Vi använder oss av följande typer av kakor

  • Temporär kaka: En tillfällig kaka som endast används under den tid du besöker webbplatsen och som automatiskt försvinner när du stänger din webbläsare.

  • Permanent kaka: En kaka som sparas på besökarens dator under en längre tid. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen. Denna typ av kaka ligger kvar på din dator tills du raderar dem eller de upphör att gälla.

  • Förstapartskaka: Kakor satta av webbplatsen du besöker.

Varför använder ni kakor?

Kakor används för att stödja din upplevelse när du använder vår webbplats, till exempel genom att visa anpassad information eller spara inställningar som du har valt så att du inte behöver ställa in dem på nytt varje gång du besöker oss.

Med hjälp av kakor blir det dessutom enklare för oss att lära oss mer om våra besökares behov. De ger oss bland annat statistik som vi kan mäta och använda för att förbättra våra webbplatser.

De kakor som vi använder har som syfte att förbättra våra tjänster. Några av kakorna behövs för att en tjänst ska fungera, medan andra helt enkelt finns för att göra tjänsten lättare för dig att använda.

Dessa kakor kan du inte välja bort:

  • Nödvändiga kakor används för att vår webbplats ska fungera, för att upprätthålla säkerheten och för att vissa funktioner ska sparas. Du kan ställa in din webbläsare så att den blockerar dessa kakor, men delar av vår webbplats kommer då sluta att fungera (exempelvis menyn). Dessa typer av kakor lagrar ingen persondata.

  • Optimeringskakor ger oss övergripande analytisk information om hur du använder vår webbplats så att vi kan förbättra hur den fungerar. Dessa kakor hjälper oss att se vilka sidor som är mest eller minst besökta och hur besökarna rör sig på vår webbplats. All information dessa kakor samlar in anonymiseras inför analys.

  • Preferenskakor används för att spara inställningar såsom språkval eller om vi ska förifylla dina uppgifter eller inte. Utan dessa typer av kakor skulle vi inte kunna skräddarsy våra tjänster enligt dina önskemål. Dessa kakor är nödvändiga eftersom det är grundläggande för våra tjänster att din upplevelse med oss ska vara så smidig som möjligt.

  • Funktionella kakor gör det möjligt för oss att erbjuda bättre funktioner och personalisering när du besöker vår webbplats. Kakorna kan sättas av oss eller en partner till oss vars tjänster finns på vår webbplats. Om du inte tillåter den här typen av kakor kommer några eller alla av dessa tjänster att sluta fungera.

Dessa kakor kan du välja bort:

Personaliseringskakor används för anpassa innehållet så att det ska vara relevant för dig. Dessa kakor kan du välja att inte godkänna i det lilla fönster som du ser när du besöker webbplatsen första gången eller efter du har raderat kakor från din hårddisk.

Om du vill undvika kakor

Du kan själv välja om du vill acceptera kakor på din dator eller inte. Vill du inte ta emot dem kan du göra en inställning på datorn som gör att din webbläsare automatiskt tackar nej till kakor, eller välja att bli informerad varje gång en webbplats begär att få lagra en.

Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst. Hur du gör dessa inställningar kan du läsa om på din webbläsares hjälpsidor.

För att kunna använda vår internettjänster måste du tillåta att temporära kakor används.

Läs mer om kakor

Läs mer om kakor på www.pts.se

Kontakta oss

Svenska Flygutbildarföreningen
Box 3014
169 03 SOLNA

  • +46-8-55107670

  • hej@flygutbildare.se

Snabblänkar

Nyhetsbrev


Warning: include_once(/var/www/vhosts/flygutbildare.se/httpdocs/administrator/components/com_acymailing/helpers/helper.php): Failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/flygutbildare.se/httpdocs/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 13

Warning: include_once(): Failed opening '/var/www/vhosts/flygutbildare.se/httpdocs/administrator/components/com_acymailing/helpers/helper.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/8.0/share/pear') in /var/www/vhosts/flygutbildare.se/httpdocs/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 13
This module can not work without the AcyMailing Component